StoryEditor
Denis Šabić

HRT-ov voditelj dobio otkaz. Godinama naplaćivao gostovanja u emisiji?

Piše desk  /  21.02.2023., 14:25h

HRT-ov poznati radijski voditelj Denis Šabić prijavljen je da je navodno uzimao novce za gostovanja u njegovoj emisiji Topnjača koja se na HRT-ovom Radiju Split emitira utorkom od 18 do 20 sati.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kolegica je na zajedničkom kompjutoru slučajno pronašla njegovu privatnu Gmail profil koji je ostao otvoren i vidjela da je samo za siječanj 2023. navodno slao račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, što su bile cifre od 200, 400 i više eura za gostovanje u emisiji.

Na kraju je to prijavila glavnom uredniku Radija Split Karlu Reitoberu, koji je sve to prijavio HRT-ovoj službi u Zagrebu, a u programu ga je zadržao do jučer, otkada je Šabić navodno na bolovanju.

Šabić za Slobodnu nije želio ništa komentirati, kao ni glavni urednik Reitober.

No HRT je potvrdio priču.

"Zbog skrivljenog ponašanja Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Istina je da je uzimao novce, nažalost, što je sramota za firmu. Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen.

Ne znam koliko je točno zaradio, bili smo u šoku kada smo čuli da je radio to sustavno, godinama. Ne znamo još što će biti dalje, no mislim da HRT neće stati samo na ovome", rekla je Nevenka Mikac, voditeljica Odjela komunikacija HRT-a.

Šabić vodio prosvjed za Mirka Norca i HDZ-ove skupove

Šabić je godinama bio voditelj HDZ-ovih skupova po splitskoj županiji, a 2001. godine vodio je skup za Mirka Norca. Redovno ga se prije desetak godina moglo naći na HDZ-ovim skupovima, a svojevremeno je vodio predstavljanje splitsko ogranka Badnićeve stranke.

2013. godine na Poljudu je prije Thompsonovog koncerta pozdravio među ostalima i friško izabranog HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju. Osim ovih političko-estradnih sadržaja, Šabić je angažiran i za izbore ljepote.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:12