StoryEditor

HRT otkrio kako će pratiti Euro: Pet komentatora i 51 utakmica

Piše D  /  01.06.2021., 02:06h

Prijenosi utakmica hrvatske nogometne reprezentacije nakon tri godine i finala Svjetskog prvenstva u Rusiji vraćaju se na javnu televiziju. Na redu je novo veliko natjecanje, Europsko prvenstvo, a s Prisavlja najavljuju bogati program.

Utakmica otvorenja je ona između Italije i Turske 11. lipnja od 21 sat, a dan poslije kreće program s tri utakmice dnevno od 15, 18 i 21 sat. Hrvatska televizija prenosit će 51 utakmicu, a u trećem kolu jednu od dvije u istom terminu uz drugu u snimci.

HTV će od četvrtka, 10. lipnja do kraja prvenstva svaku večer od 20.05 emitirati emisiju EUROPEO uz javljanja iz hrvatskog kampa, podsjetnika na dvije popodnevne utakmice te najavu večernjeg susreta. Poslije prijenosa slijedi analiza do ponoći.

Voditelji su iskusno i mlado lice s Radija Rijeka, Robert Ferlin i Ivan Dorian Molnar, a gosti u studiju bit će Robert Prosinečki, Igor Cvitanović, Tomo Ivković, Mario Carević i Anton Samovojska. Sudačke nedoumice rješavat će Marijo Strahonja.

- Zadovoljstvo mi je da ću opet surađivati s ekipom s kojom smo odradili sjajan posao 2018. i stvorili odličnu atmosferu u studiju. Veselim se ovom prvenstvu i drago mi je da se gledatelji bar djelomično vraćaju na stadione. Bez obzira na probleme s Covidom očekujem dobro prvenstvo, a gledateljima poručujem da im sigurno neće biti dosadno - rekao je Prosinečki.

Utakmice Hrvatske komentirat će uigrani dvojac Marko Šapit i Viki Ivanović, a za ostale će biti zaduženi Stjepan Balog, Robert Jelečević i Luka Petrinec. HTV će slati komentatore na utakmice Hrvatske, polufinale i finale, a sve ostalo pratit će iz Zagreba. Edin Mahmuljin bit će zadužen za reportaže, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:27