StoryEditor

HRT nije dopustio gostovanje Maje Sever kod Stankovića, ona se oglasila na Facebooku

Piše D  /  04.05.2020., 11:05h

U nedjelju, na Svjetski dan slobode medija, jedna od prenošenijih vijesti bio je istup Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2. U emisiji koja je išla uživo rekao je kako mu Uprava HRT-a nije dopustila da pozove Maju Sever, HRT-ovu novinarku i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske.

U Nedjeljom u 2 gostovao je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić s kojim je, među ostalim, Stanković pričao i o slobodi medija. Vučetić je u jednom trenutku rekao kako je čuo da je u jučerašnjoj emisiji trebala gostovati upravo Sever, a ne on, ali da joj je to onemogućeno.

Stanković je zatim objasnio što se dogodilo i potvrdio da mu nisu dopustili da pozove Sever, a navodna argumentacija bila je ta da ona radi na HRT-u, u emisiji Nedjeljom u 2, i da je to nemoguće. “Činjenica da Maja Sever nije gošća ove emisije je moj profesionalni poraz, a mislim da je i poraz kuće u kojoj radim”, rekao je Stanković.

Sever reagirala na Facebooku

Danas je na svom Facebooku reagirala i Maja Sever koja piše kako nije iznenađena ovom odlukom nadređenih koju joj je prije nekoliko dana prenio upravo Stanković. Piše i kako to što nije pozvana u emisiju nije Stankovićev profesionalni poraz jer je odlučio otvoreno reći što se dogodilo.

Status Maje Sever niže prenosimo u cijelosti:

“Kada mi je Stanković još neki dan rekao što se događa, rekla sam mu da nisam iznenađena, nadređeni urednici znaju zašto nisam iznenađena, ali da ja znam da je on bio spreman na konkretne akcije kada su mi prijetili otkazom i da me on nazvao 4 minute nakon što je pročitao da mi je ukinuta emisija i to s riječima “znam da je to premalo za tebe, ali zovem te da osim priloga i urednički radiš sa mnom na emisiji” i da je to u onom trenutku kad nisam imala pojma što ću raditi bio zaista spas. I vozimo dalje.

Jučer je u emisiji pred svima vama rekao da je ovo njegov profesionalni poraz. Aco je drug, kolega i prijatelj. Mogao je i nastaviti u revijalnom tonu. Odlučio je otvoreno reći što se dogodilo i zato ovo nije njegov poraz. Ovo je jedna mala izgubljena bitka, ali ne znači predaju. A o porazu ovih drugih neka oni odgovaraju sami", napisala je Sever, prenosi telegram.hr.

Kada mi je Stanković još neki dan rekao što se događa rekla sam mu da nisam iznenađena, nadređeni urednici znaju zašto...

Objavljuje Maja SeverPonedjeljak, 4. svibnja 2020.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:41