StoryEditor
MOSTAR

HRS: Uklonite nezakonita parkirna mjesta, mogu dovesti do tragedije!

Piše desk  /  16.03.2022., 12:06h
‘Od početka uvođenja ‘‘reda‘‘ u mirujući promet u Mostaru, tj. od početka naplate, nebrojeno puta smo upozoravali na razne dekadencije koje prate uređenje parkinga‘, objavljeno je na Facebook stranici Hrvatske republikanske stranke Gradskog odbora Mostar.

HRS tvrdi kako su govorili u Gradskoj vijećnici, snimali video clipove, razgovarali s ljudima iz Mo parkinga i Zavoda za prostorno uređenje, ali iz Mo parkinga i Zavoda ne da nisu riješili prezentirane propuste nego su još stvorili i nove!

Navode kako su zbog svega toga bili prisiljeni ponovno izaći na ulice grada s kamerom i snimiti, ovaj put nezakonski ucrtana parking mjesta za najosjetljiviju skupinu vozača, a to su invalidi.

''Naime, unatoč Zakonu o sigurnosti u cestovnom prometu, koji kaže da parkirno mjesto mora biti udaljeno minimalno 5 metara od pješačkog prijelaza, gradske službe su prekršile taj Zakon i u većini slučaja ucrtale su parking za invalide tik do pješačkog prijelaza. Koliko je to opasno iskusio je i naš vijećnik Silvio Bubalo, kojeg je automobil skoro udario prilikom prelaska pješačkog prijelaza'', poručili su iz HRS-a.

Također tvrde kako su naveli i neka druga čudna rješenja koja se protive kako zakonu tako i logici.

Stoga, sukladno prezentiranom, HRS traži da se čim prije uklone nezakonito označena parkirna mjesta, jer vrlo lako može doći do tragedije, a onda će biti kasno. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 23:19