StoryEditor

HRS traži od ministrice Pendeš da podnese neopozivu ostavku

Piše D  /  30.11.2018., 04:11h

Znači li pojavljivanje ministrice obrane BiH Marine Pendeš rame uz rame sa prvim bošnjačkim članom Predsjedništva, koji se inače javnosti predstavlja kao hrvatski, Željkom Komšićem, da je taj čovjek ipak legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu? Je li možda pokoravanje Željku Komšiću uvjet koalicije sa njegovim DF-om, pa se „iz viših interesa“ odustaje od borbe za legitimnost predstavljanja?

Podsjetit ćemo legitimno izabranu ministricu obrane kako je Željko Komšić osoba koja utjelovljuje gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda i sustavno ustavno-pravno diskriminiranje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Treći puta bošnjačkim glasovima izabrani Komšić je produkt plana s kojim bošnjačka politička elita od Hrvata u BiH ima namjeru napraviti nacionalnu manjinu, a od Federacije BiH napraviti bošnjački entitet. Podsjećamo ministricu, ali i stranku iz koje ona dolazi, kako je netko ginuo prije dvadesetak godina kada se isto to pokušavalo raditi oružjem, agresijom i masovnim zločinima.

Njeno pojavljivanje i pokoravanje Željku Komšiću smatramo sramotnom izdajom, jer bi to značilo kako Hrvati kao narod pristaju biti majorizirani i diskriminirani. Sramotno je i to što se sve to događa niti 24 sata nakon što smo se molitvama obilježili smrt Generala Slobodana Praljka.

Ovim putem pozivamo ministricu obrane Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH. Pozivamo HDZ BiH da se javno i nedvosmisleno ogradi od njenog postupka, jer u protivnom se postavlja pitanje koji je smisao borbe kroz HNS, u kojem ta stranka nosi najveći legitimitet, kao stranka koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima. Djelom pokažite kako Hrvati u BiH imaju svoje dostojanstvo koje nema cijenu i koje se ne može prodati za cijenu eventualne koalicije u vlasti, stoji u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:32