StoryEditor
prijedlog

HRS traži izmjenu naziva Ulice maršala Tita u Mostaru, predlažu da se zove po Stjepanu Tomaševiću

Piše desk  /  14.07.2022., 11:11h

Vijećnici HRS-a u Gradskom vijeću Grada Mostara predložili su promjenu naziva ulice Maršala Tita. Ista se više ne bi zvala tako, novo ime bi joj bilo Ulica kralja Stjepana Tomaševića. Prenosimo tekst formata odluke:

"Na temelju članka 13. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj:49/06) i članka 28. Statuta Grada Mostara („Gradski službeni glasnik Grada Mostara“ broj:4/04) i („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj 8/09 i 15/10 Gradsko vijeće Grada Mostara na _____ sjednici održanoj dana ______________ 2022. godine, donosi ODLUKU o promjeni naziva ulice Maršala Tita

Članak 1.

Ovom Odlukom se dosadašnjoj ulici Maršala Tita mijenja ime u ulica KRALJA STJEPANA TOMAŠEVIĆA .

 Članak 2.

(1) Gradsko vijeće Grada Mostara će u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke obavijestiti nadležnu Službu za katastar Odjela za urbanizam i građenje Gradske uprave Grada Mostara o predmetnoj izmjeni naziva ulica iz članka 1. ove Odluke.

(2) Nadležna Služba je dužna označiti nove nazive ulica u roku od 30 dana od dana prijema obavijesti iz stavka (1) ovog članka, iste upisati u registar, te označiti i urediti kućne brojeve sukladno odredbama Zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva (Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije, br. 7/13). Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Grada Mostara."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:35