StoryEditor
tajnica srbijanskog mup-a

Hrkalović se nazvala ‘božicom mafije‘, a Velja Nevolja je njezino ime tetovirao na prsima

Piše desk  /  20.10.2021., 17:12h
Bivša državna tajnica srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović uhićena u petak pod sumnjom da je sudjelovala u prikrivanju dokaza mafijaškog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, neko vrijeme zvala se Nika Rina, nakon što je službeno promijenila ime, piše Blic.

Učinila je to, kako se sumnja, strahujući za život odnosno osvete škaljarskog klana, budući da su Belivuk i Miljković radili za suparnički tabor - “kavčane”. 

Ime je promijenila nakon odlaska iz policije 19. srpnja 2019. godine u Općini Zvezdara gdje je praktično sebi osigurala novi identitet.

Hrkalović se nazvala po grčkoj boginji pobjede Niki, a prezime je uzela po Salvatoreu Riini-Totu, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. 

Inače, Toto Riina bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Cosa Nostre i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i glasio je za jednog od najokrutnijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zvijer.

Kombinaciju imena Nika i Rina, mnogi su preveli kao “božica mafije”.

Inače, Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja na prsima ima tetovažu Nike, grčke boginje pobjede.

Ovo ime Hrkalović je koristila sljedeća četiri mjeseca, da bi krajem studenog 2019. godine vratila svoje staro osobno ime.

Osim imena i prezimena stalno je mijenjala izgled i mjesta boravka, a na zvoncu zgrade gdje je živjela do uhićenja nije bilo prezimena.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 01:01