StoryEditor

Hrgović će uskoro doznati vijest koju s nestrpljenjem čeka

Piše D  /  16.12.2019., 07:12h

Zanimljiva boksačka 2019. na svom je izmaku, a 2020. mogla bi biti još uzbudljivija.

S obzirom na to da na svjetskoj profesionalnoj sceni “i mi pastuha za utrku imamo”, posvetit ćemo se teškoj kategoriji u kojoj smo vidjeli detronizaciju dugogodišnjeg prvaka (Joshua), ali i njegov povratak na prijestolje, piše Večernji.hr.

Vidjeli smo i posve neočekivanog svjetskog prvaka (Ruiz), ali u njemu i čovjeka koji nije spreman živjeti spartanski i koji priznaje da je nakon što je postao svjetski prvak u njegovu životu teklo previše piva.

Koji su to mečevi koje boksački svijet u 2020. želi vidjeti? Pitali smo to Filipa Hrgovića, boksača koji je nakon pobjede nad Molinom ušao u Top 10 u tri najjače svjetske organizacije. Hrga je po WBC-u deseti, a po WBA-u i IBF-u deseti. – Ono što je dogovoreno jest dvoboj Wildera i Furyja, a taj meč mogao biti dati protivnika Anthonyja Joshue. Dojma sam da bi to prije mogao biti Wilder, jer Fury se čini nestabilnim. Jedan dan govori jedno, drugi dan drugo.

Nakon što je osvojio naslov pao je u depresiju, pa se vratio, a sada govori da bi se borio u MMA kavezu. Izrazito je talentiran i neugodan boksač, jer boksa unazad, ima jako dobru obranu, no hirovit je.

Zanimljivo je da su i Wilder i Joshua izrazili želju da u 2020. dođe do borbe za ujedinjavanje svih pojasa, a posljednji “undisputed” prvak bio je Lennox Lewis 2004. godine. No, planove bi im mogao pokvariti Usik, kojeg kao izazivača forsira WBO, po snazi četvrta organizacija, koja je spremna Joshui oduzeti naslov ako odustane od obvezne obrane njihova pojasa.

– Između IBF-a i WBO-a, Joshua će vjerojatno izabrati obranu naslova protiv Bugara Puleva, prvog izazivača po IBF-u. Usik mu je prerizičan, a imaju i istog promotora, a Pulev mu je zicer. Po meni taj boksač nije baš tako dobar da bi bio prvi izazivač svjetskom prvaku.

Hrgović je ovog vikenda boravio u Njemačkoj, ali ne zaradi definiranja sljedeće borbe. – Išao sam na proslavu 49. rođendana mog menadžera Željka Karajice, koji živi u okolici Münchena i koji mi veli da bismo već sljedeći tjedan mogli znati na kojoj priredbi i u kojem mjesecu ću imati 11. profesionalnu borbu.

– Ja do srpnja moram odraditi još dvije profi borbe iz obveze po ugovoru sa DAZN-om, a do kraja godine još jednu, a možda i dvije. Nadam se da će na borbu sa mnom pristati netko od boraca koje priželjkujem kao što su Chisora, Povetkin, Jarrell Miller... – kaže Filip.

Inače, Wilder se ovih dana pohvalio kako je bio u privatnoj audijenciji kod pape Franje koji ga je pak proglasio ambasadorom mira. S njim je na tom prijmu bio i predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, a Wilder je, nakon Alija i Bowea, postao tek treći američki teškaš kojeg je papa osobno primio.

S druge strane, Joshua je zamolio sve svoje Twitter fanove da mu svojim inzistiranjem pomognu da se konačno dogovori borba protiv Wildera. A dogodi li se to, na toj priredbi bismo opet mogli vidjeti i našeg Filipa, a tada možda i protiv nekog velikog boksačkog imena, piše Večernji.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 21:44