StoryEditor

HP Mostar: Održan jednosatni štrajk upozorenja

Piše D  /  11.09.2019., 10:09h

“Osnovni razlog našeg okupljanja su male plaće, koje su iste godinama. Moja godišnja neto plaća sa 26 godina staža za 2018. godinu je iznosila 10.374 maraka. Drugi razlog je sve veći pritisak na djelatnike od strane nadređenih na pojedinim radnim mjestima”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar Tomislav Erić.

Erić je dodao kako je veliki problem nedostatak djelatnika u proizvodnim sektorima i slaba organizacija posla, koja proizlazi iz manjka djelatnika.

On je poručio kako je Nezavisni sindikat djelatnika HP Mostar legalan jer ima uredno rješenje Uprave o registraciji sindikata pa je, stoga, naveo je, i štrajk legalan.

Iz Uprave HP Mostar ranije su priopćili da su nerealni zahtjevi ovog sindikata za linearnim povećanjem svih plaća za 20 i 30 posto.

U priopćennju Uprave navedeno je da je Nezavisni sindikat djelatnika HP Mostar (jedan od dva postojeća sindikata HP Mostar) nereprezentativan, te da su čelni ljudi HP Mostar u razgovorima s predstavnicima reprezentativnog Sindikata Hrvatske pošte Mostar uvijek dolazili do rješenja prihvatljivih za obje strane.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:34