StoryEditor
crna gora

Hotel u Budvi zatvara se osmi put, među otrovanima 12 Hrvata

Piše hina  /  28.08.2022., 12:50h

Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je u nedjelju hotel "Loza" u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su u subotu zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom.

Među turistima koji su uglavnom iz Europe je i njih 12 iz Hrvatske koji su smješteni u bolnici Danilo prvi na Cetinju. Kako je prenio portal RTCG oni su dobrog zdravstvenog stanja i danas bi trebali biti otpušteni na kućno liječenje.

Kako je priopćila ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, ovo je osmi put da se u nekoliko mjeseci zatvara budvanski hotel Loza.

"Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletni objekt", kazala je Vujošević za Portal RTCG, te je istaknula da su pečati prethodnih sedam puta nezakonito skinuti što je prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Crnogorski Institut za javno zdravlje ranije je obajvio kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela te ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja turista.

Gosti koji su boravili  hotelu Loza sada su većinom smješteni u drugim hotelima u Budvi o trošku crnogorskog ministarstva gospodraskog razvoja i turizma.

Čelnici općine Budva kasno sinoć potvrdili su da se oko 100 turista uglavnom iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske javilo  bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju s probavnim tegobama.

Na Twitteru se oglasio i i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove “brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu”.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:18