Article_Top_970x250

Hotel na krilima: Jedan od najluksuznijih aviona na svijetu sletio na mostarski aerodrom

mostar

Hotel na krilima: Jedan od najluksuznijih aviona na svijetu sletio na mostarski aerodrom

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Na Aerodrom Mostar u ponedjeljak je sletio jedan od najluksuznijih aviona na svijetu, atraktivni crni Boeing 757.

Avion je to koji smatraju luksuznim hotelom s krilima, a pripada američkoj kompaniji TCS World Travel, specijaliziranoj za privatna i lukzusna putovanja.

Luksuzna letjelica jučer je u Mostar dovela šezdesetak biznismena koji su na putovanju balkanskim zemljama, a u Mostar su doletjeli iz Ljubljane. Njihov mostarski domaćin bila je turistička agencija Fortuna Tours, a gosti su nakon nekoliko sati provedenih u Hercegovini odletjeli na sljeću destinaciju, piše portal Klix.ba.

Sam avion je prerađena verzija Boeinga 757 koji u standardnoj izvedbi ima 233 mjesta. Luksuzna inačica predviđena je za 75 putnika, a unutrašnjost je uređena u skladu s luksuznim dizajnerskim rješenjima poznatih svjetskih inžinjera iz ove oblasti.

Luksuznom letjelicom pohvalili su se i radnici mostarskog aerodroma na službenoj Facebook stranici, kazavši da tokom godine TCS organizira nekoliko različitih putovanja u trajanju od dvije do četiri tjedbna na razne destinacije. Svako putovanje je isplanirano do najsitnijih detalja i prezentira se prilikom odabira ture, a putnicima se daje mogućnost da ga dodatno obogate svojim željama i zahtjevima.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250