StoryEditor

Hotel Ero stavljen na raspolaganje Civilnoj zaštiti zbog koronavirusa

Piše D  /  18.03.2020., 04:03h

Kako se navodi iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kapaciteti Hotela ‘‘Ero‘‘ na raspolaganje su stavljeni županijskom Stožeru Civilne zaštite u skladu sa razvojem epidemiološkog stanja u ovoj županiji za eventualne potrebe.

Podsjetimo da je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije zgradu hotela Ero kupila za 11 milijuna KM od Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, a službeni potpisi o kupovini razmijenjeni su u listopadu 2018. godine.

Županijski stožer civilne zaštite na današnjoj izvanrednoj sjednici je naredio mobilizacija svih resursa i nužno uvođenje radne obaveze u svim subjektima i za sve struke za koje se procjeni da su neophodni za borbu protiv širenja zaraze koronavirusom.

‘‘Naređuje se potpuna mobilizacija cjelokupnog zdravstvenog osoblja u HNŽ, te se naređuje organizacija rada od kuće u javnom sektoru, gdje je god to moguće. Također se naređuje svim subjektima, ustanovama i institucijama odnosno svim javnim i privatnim pravnim subjektima u HNŽ da u svakom trenutku moraju biti dostupni i na raspolaganju kako za pomoć tako i za davanje svih zatraženih informacija Županijskom stožeru civilne zaštite‘‘, stoji među naredbama županijskog Stožera.

Strogo se poručuje svim građanima da u slučaju sumnje na izloženost zarazi, ili razvoja simptoma se obavezno jave obiteljskom doktoru putem telefona koji će izdati rješenje o kućnoj samoizolaciji ili bolničkoj izolaciji, zovisnoo svakom pojedinačnom slučaju.

Osobe za koja se izda takvo rješenje zakonski su zaštićena kod poslodavaca u smislu opravdanog izostanka s posla.

Za eventualne prijave građana koji ne poštuju samoizolaciju građani su dužni prijaviti na telefonske brojeve Županijskog operativnog centra civilne zaštite (121; 063 000 121 i 036 327 387) koji su na raspolaganju 24 sata dnevno.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:34