Article_Top_970x250

Hodžić: "Vlada FBiH je nadležna za deponiju Uborak, a tvrde da je Grad Mostar"

novi prosvjedi

Hodžić: "Vlada FBiH je nadležna za deponiju Uborak, a tvrde da je Grad Mostar"

srp 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"FBiH koja je jedina nadležna za ovu deponiju jednostavno neće da se uključi u rješavanje ovog problema i to su nam sami rekli na sastanku prije desetak dana", kazao je za N1 Nijaz Hodžić ispred inicijative "Jer nas se tiče" iz Mostara povodom novih prosvjeda ispred deponije Uborak.

"Ovdje smo jer su kamioni prolazili u ponedjeljak i utorak mimo ove hale za razdvajanje i reciklažu. Došli smo da ukažemo na taj problem vlastima u gradu, a puno veći je razlog neusvajanja tematske sjednice o deponiji Uborak", kazao je Hodžić za N1.

Istaknuo je da su predstavnici izaslanstva Vlade FBiH rekli da ova deponija nije njihova nadležnost.

"SDA i HDZ su odbili taj prijedlog i nije prošlo na Parlamentu pa ne znamo šta će se dalje dešavati. FBiH koja je jedina nadležna za ovu deponiju jednostavno neće da se uključi u rješavanje ovog problema i to su nam sami rekli na sastanku prije desetak dana. Tvrde da je za ovo nadležan Grad Mostar, a grad Mostar ne može sam to riješiti".

Hodžić je poručio da postoji rješenje, te da je ministrica Đapo kazala da ona i njezino ministarstvo nisu nadležni za ovaj problem.

"Ona je poručila da nije nadležna za ovo. Mi tvrdimo da jeste, ona je jedina nadležna. Mi od nje tražimo da ne produži okolišnu dozvolu ovoj deponiji, ilegalno je izgrađena i nema nikakve papire da bi se dobila dozvola. Ima rješenja, ima alternative. Ne bih spominjao imena, ali znamo da su uputili apel da preuzmu brigu o smeću".

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250