Article_Top_970x250

Hoće li zbog Srebrenice pasti crnogorska Vlada?

traži se ostavka ministra

Hoće li zbog Srebrenice pasti crnogorska Vlada?

tra 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Građani u nekoliko crnogorskih gradova počeli su okupljanja u znak prosvjeda povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog relativizacije genocida u Srebrenici.

Grupa mladića razvila je skandalozan transparent na kome piše “Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”, javlja portal CdM.

U Podgorici su okupljeni izašli na Bulevar Stanka Dragojevića, blokirali promet i uz trobojke skandiraju “Ne damo Vladu” i pjesme posvećene Kosovu.

Beranci su svoj prosvjed izrazili tako što su blokirali magistralni put prema Bijelom Polje, u mjestu Persina stanica.

Oni su Krivokapiću poručili da je izigrao njihovo povjerenje.

“Premijer ne smije da se bavi ovakvim metodama i da prati strane interese. Mora poštovati volju naroda koja ga je dovela na to mjesto. Ako je već on nas prevario apeliramo na zastupnike da ovo spriječe, ne smiju da razriješe Leposavića”, poručuli su okupljeni.

Kako su dodali, ako “padne Leposavić pada i Vlada”.

Okupljanja su organizirana u Nikšiću, Podgorici, Bernama, Bijelom Polju i Baru, prenosi CdM.

Podsjetimo, Krivokapić je u izvanrednom obraćanju javnosti kazao da će pokrenuti postupak razrješenja ministra Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici.

Leposavić je, prethodno, odbio podnijeti ostavku koju mu je Krivokapić tražio, a crnogorski premijer će danas Skupštini poslati prijedlog za njegovo razrješenje.

Dnevnik.ba