Article_Top_970x250

Hoće li migranti danas biti premješteni iz Vučjaka?

neizvjesna situacija

Hoće li migranti danas biti premješteni iz Vučjaka?

pro 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Prošlog tjedna pojavila se informacija da će migranti danas biti premješteni iz Vučjaka u vojarnu koja se nalazi u Blažuju kod Sarajeva, no županijske vlasti, MUP USŽ i njihov ministar Nermin Kljajić su kazali kako još nema službene potvrde kada bi moglo doći do zatvaranja kampa Vučjak, javlja N1.

O lokaciji gdje bi mogli biti premješteni migranti se spominjala i naselje Ljubače. No, kako je za N1 sinoć rekao Peter Van der Auweraert, šef misije Međunarodne organizacije za migracije-a u BiH, danas neće doći do zatvaranja kampa Vučjak.

On nije precizirao gdje bi mogli premješteni, kao i kada.  Iz Crvenog križa Bihać su rekli kako ih nitko ne obavještava oko toga kada bi moglo doći do zatvaranja te oni nastavljaju svoju svakodnevnu rutinu. 

Nadležni su kazali kako bi vojarna u Blažuju mogla biti osposobljena u narednih deset dana te kako su sva mjesta u Biri i Miralu popunjena. Također, migranti iz Vučjaka kažu kako bi neki od njih išli prema Sarajevu, drugi kažu da će težiti ka tome da idu prema zemljama Europske unije, dok treći ističu kako žele ostati u kampu Vučjak, prenosi N1.

Dnevnik.ba