StoryEditor

Hoće li Islamska zajednica slomiti Kordića: Zbog nepostojećeg harema premiješta se lokacija dočeka Nove godine u Mostaru?

Piše desk  /  21.11.2023., 11:26h

Grad Mostar navodno je promijenio lokaciju za doček Nove 2024. godine, neslužbeno doznaje portal Bljesak.info. Naime, doček bi trebao biti održan na Trgu hrvatskih velikana (Rondo), a sve okolne ulice zatvorene.

Podsjetimo, Mostarci su Novu godinu trebali dočekati na parkingu između zgrade HNK Mostar i zgrade Vlade FBiH čemu su se protivili lokalni bošnjački  političari i dužnosnici Islamske zajednice, izričito govoreći kako doček Nove godine neće biti održan na navedenoj lokaciji. Iz Islamske zajednice ovim pokušavaju prisvojiti9 zemljište tvrdeći kako se tu tobože nekad nalazio Lakišića harem, iako je ova tvrdnja nedvojbeno osporena. 

Podsjetimo, u ponedjeljak je Mostar oblijepljen plakatima koji se protive lokaciji dočeka Nove godine. "Najluđa noć na kostima Bošnjaka", "Oteto -prokleto!", "Nova 2024. Ne na Lakišića haremu", bili su samo neki od natpisa. 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ranije danas je kazao kako postoji tim u Gradskoj upravi koji se bavi organizacijom dočeka. Istaknuo je kako pojedine ponuđene lokacije jesu bile sporne te naveo kako ne želi nametati bilo kome neku lokaciju. 

"Tražimo lokaciju koja je svima prihvatljiva jer Nova godina treba biti fini događaj. U tom kontekstu smo rekli da ćemo od tri – četiri lokacije, koje su bile uopće u raspravi izabrati najbolju, neku lokaciju koja će najmanje izazivati kontroverzi, kako bi u Novu godinu svi sretni ušli. Mislim da smo na tragu tog rješenja, vrlo brzo ćemo objaviti gdje je ta lokacija", istaknuo je ranije Kordić. 

Mostarce će u 2024. godinu uvesti regionalna zvijezda Željko Joksimović, a očekuje se veliki broj gostiju iz cijele BiH, ali i regije. 

Inače, pritisak Islamske zajednice na gradonačelnika Kordića ima i širi kontekst. Naime, Islamska zajednica i SDA žele spriječiti izgradnju zgrade HNK Mostar te u središtu Mostara izgraditi Islamski centar te u tu svrhu pokušavaju osporiti bilo kakva događanja i/ili izgradnju na lokaciji između HNK i zgrade federalnih institucija u Mostaru.

24. travanj 2024 15:25