StoryEditor
proširena sjednica

HNS usvojio set zaključaka i mjera u vezi ekonomske situacije

Piše fena  /  12.04.2022., 08:28h
Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je proširenu tematsku sjednicu posvećenu aktualnoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji.

Kriza uzrokovana valom poskupljenja i poremećajima na tržištu pogađa kako gospodarske subjekte tako i sve građane u cijelom svijetu, a posebice socijalno ugrožene i najranjivije, priopćeno je iz HNS-a.

Nakon uvodnih izlaganja te argumentirane i produktivne rasprave, Glavno vijeće je usvojilo set zaključaka, uključujući i prijedloge mjera, koji će biti proslijeđeni Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora.

Zaključci će biti polazna osnova Predsjedništvu HNS-a pri donošenju odgovarajućih smjernica na svim razinama vlasti u kojima sudjeluju predstavnici HNS-a, kako bi se maksimalno ublažili negativni efekti krize uzrokovane poremećajima na tržištu kao i poskupljenjem roba i usluga.

Na tematskoj sjednici Glavnog vijeća HNS-a pored članova Glavnog vijeća nadležnih za gospodarstvo i financije, kao gosti-uvodničari sudjelovali su federalna ministrica financija Jelka Milićević, dopredsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković i potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:17