StoryEditor

HNS: Puna potpora ministru Bevandi i njegovom inzistiranju na poštivanju zakona

Piše D  /  10.04.2020., 04:04h

Hrvatski narodni sabor (HNS) uputio je podršku ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi u vezi sa situacijom oko odobravanja kreditnog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Iz HNS-a je priopćeno kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o aranžmanima s MMF-om, a istupe dužnosnika SDA i okrivljavanje hrvatskih političkih predstavnika za propast aranžmana s MMF-om HNS drži neprihvatljivim.

"Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine tijelo je uspostavljeno zakonom te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke. Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditnim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka nisu spremni preuzeti odgovornost", stoji u HNS-ovom priopćenju, prenosi Fena.

Dodaje se kako HNS daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi i njegovom inzistiranju na poštivanju zakonitosti te nedopuštanju vaninstitucionalnog djelovanja.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:00