StoryEditor

HNS: Poziv na žurno i zakonski utemeljeno djelovanje svih institucija vlasti

Piše D  /  06.04.2020., 01:04h

Na video sastanku je razmatrana trenutna zdravstvena situacija u Bosni i Hercegovini i okruženju, izazvana sadašnjom pandemijom koronavirusa. Zdravstvena zaštita stanovnika naglašena je kao prioritet, te je upućen poziv na poštivanje svih donešenih mjera Stožera civilne zaštite i stručnih službi na svim razinama, kako bi što brže i bezbolnije izišli iz ove zdravstvene krize.

Hrvatski narodni sabor osuđuju i odbacuje nastojanja i pokušaje sprječavanja rada Parlamenta Federacije BiH, te su pozvali na žurno i zakonski utemeljeno djelovanje svih institucija vlasti. Naglašena je potreba poštivanja ustavnosti i zakonitosti, kao i inzistiranje na radu i zasjedanju zakonodavne vlasti.

Osim zdravstvene zaštite stanovnika, razgovarano je i o mjerama pomoći gospodarstvu, zadržavanju radnih mjesta, poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji, pomoći malim obrtima, malim, srednjim i velikim poduzećima, imajući u vidu kako je tržište potpuno narušeno.

Istaknuta je važnost sustavnog djelovanja kako bi se sačuvao fiskalni, ekonomski socijalni i društevni okvir u Bosni i Hercegovini, naglašeno je danas.

Ekonomski plan oporavka je prioritet, kao i oživljavanje i razvoj gospodarstva, uz pomoć i solidarnosti Europske unije i međunarodnih institucija, zaključeno je na sastanku Hrvatskog narodnog sabora.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:46