StoryEditor
priopćenje

HNS o porukama mržnje i sramnoj reakciji gradonačelnice: Realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što više nije

Piše desk  /  14.12.2021., 22:19h
Šovinistički napad na imovinu katoličke obitelji i prijeteće poruke “šaranja kalašnjikovom” zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima prikazuje realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što (više) nije.

Sramna reakcija koju su gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom Karić pokazale na ovaj fašistički čin napada na vjersku simboliku poražavajuća je i tužna činjenica.

Podsjećamo gradonačelnicu Karić da se 25. prosinca u “kalendarskoj godini” obilježava katolički blagdan Božića, porođenja Krista kojeg katolici, ali i svi kršćani diljem svijeta s posebnom radošću obilježavaju. S obzirom da gradske vlasti Sarajeva nisu nikada ni organizirali Advent i predbožićne događaje shvaćamo da ne poznaju naše tradicije, ali da pri tome skreću odgovornost i krivicu za ovaj čin na nekoga drugog, još je licemjerniji potez.

Pokušaj minimiziranja ovog sramnog čina direktne uzurpacije katoličke obitelji zorno prikazuje politički mentalitet koji sve nepripadnike većinskog konstitutivnog naroda i vjere žele svesti na građane drugog reda.

Očekujemo i od “probosanske građanke” Karić, ali prije svega od gradonačelnice Karić, da u najmanju ruku, posjeti napadnutu obitelj i istakne potporu u ovom božićnom razdoblju. Takav potez bi bio minimum da se ovakve stvari više nikad ne ponove.

Dnevnik.ba

03. listopad 2022 04:55