StoryEditor

HNS će izraditi demografsku strategiju Hrvata u BiH

Piše D  /  15.07.2021., 03:07h

"Očekujemo i da naši partneri pokažu političku odgovornost i podrže promjene Izbornog zakona u skladu s temeljnim načelom Ustava BiH, načelom konstitutivnosti i ravnopravnosti tri naroda i svih građana BiH, kao i skladu s odlukama Europskog suda za ljudska prava, kao i odlukama Ustavnog suda BiH", priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Glavno vijeće donijelo je odluku o izradi pravilnika o dodjeli priznanja Hrvatskog narodnog sabora, a za voditelja stručne skupine za pripremu nacrta pravilnika imenovan je Bariša Čolak, voditelja Odjela za ustavno-pravna pitanja.

Glavno vijeće je, temeljem zaključka Predsjedništva HNS-a, donijelo odluku o izradi demografske strategije i revitalizacije Hrvata.

"S ciljem praćenja izrade strategije i njene implementacije, Glavno vijeće je oformilo Vijeće za demografsku strategiju i revitalizaciju Hrvata na čelu s predsjednikom Glavnog vijeća dr. Božom Ljubićem, te članovima vijeća voditeljima odjela za znanost i obrazovanje, odjela za ustavno-pravna pitanja, odjela za gospodarstvo, odjela za sigurnost, odjela za prostorno planiranje, odjela za financije, odjela za kulturu, odjela za socijalna pitanja i odjela za iseljeništvo. Glavno vijeće je oformilo i stručni tim za izradu Demografske strategije na čelu s prof. dr. sci. Mirjanom Miličević", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 11:02