StoryEditor

HNS bocnuo Tottenham na Twitteru, ovo im se neće svidjeti

Piše D  /  18.04.2019., 02:04h

Hrvatski nogometaši već čitav niz godina igraju važnu ulogu u završnici Lige prvaka, a tako će biti i 1. lipnja u finalu ovosezonskog izdanja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Naime, Barcelona s Ivanom Rakitićem igra u polufinalu protiv Dejana Lovrena i njegovog Liverpoola, što znači da će hrvatski nogomet opet imati svog predstavnika u finalu.

Sve je krenulo 2013. godine kada je Mario Mandžukić osvojio ovo natjecanje s Bayernom, a u finalu je zabio i pogodak. Isto je napravio i Ivan Rakitić s Barcelonom 2015. godine, a u preostala četiri posljednja izdanja trijumfirao je Luka Modrić, dok je tri krune uzeo i Mateo Kovačić.

Takva impresivna statistika bila je dovoljna da HNS na Twitteru podbode Tottenham. Naime, od četiri polufinalista samo Spursi nemaju niti jednog Hrvata u svojim redovima. Doduše, Ajax nema prijavljenog niti jednog hrvatskog igrača u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, ali ima golmana Dominika Kotarskog među juniorima.

‘Tottenham Spursi, vidite li tu neki uzorak?‘, pita Hrvatski nogometni savez londonski klub uz navođenje svih hrvatskih osvajača Lige prvaka posljednjih godina.

Zanimljivo, upravo su Spurse prije desetak godina prozvali Crotenham, kada su za njih igrali Modrić, Kranjčar, Ćorluka i Pletikosa. Vremena su se promijenila, a HNS na ovaj način podsjeća Tottenham da bi se trebao vratiti filozofiji kupovine Hrvata, što definitivno daje plodove u današnjem nogometu...

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:10