Article_Top_970x250

HNS bocnuo Barcu nakon objave izgleda novih dresova: ´Dobar pokušaj, ali...´

čeka se odgovor

HNS bocnuo Barcu nakon objave izgleda novih dresova: ´Dobar pokušaj, ali...´

lip 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: PA/Pixsell

Španjolski nogometni prvak Barcelona od utorka počinje prodavati dresove s kariranim uzorkom, slične onima u kakvima igra reprezentacija Hrvatske, a koje će od srpnja nositi Lionel Messi i suigrači.

Barcelona će time prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostati bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga. Hrvatski nogometni savez i Barcelona za tehničkog sponzora imaju istog, američkog proizvođača sportske opreme.

U klubu tvrde da im za novi dizajn dresova uzor nije bila Hrvatska, koja je prije godinu dana osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i čiji je to prepoznatljivi znak od 1990. godine i osamostaljenja države.

- Novi dizajn je inspiriran gradom Barcelonom, odnosno karakterističnim blokovima distrikta Eixample. On je dom nekih od najprepoznatljivijih građevina koje je dizajnirao veliki arhitekt Antoni Gaudi, navedeno je u Barceloninom priopćenju objavljenom u ponedjeljak. 

Eixample je četvrt u središtu Barcelone nastala krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a koja se sastoji od skupina zgrada objedinjenih u kvadrate. Ondje se nalazi i znamenita crkva Sagrada Familia.

Barcelona je od osnutka 1899. godine imala pruge na dresovima, a s tim tradicionalnim dizajnom završila je i ovu sezonu.

- Barcin dres za sezonu 2019./2020. zamijenit će tradicionalne plavo-crvene pruge kvadratićima, prvi put u svojoj povijesti, napomenuo je klub iz Katalonije, čime su potvrđena ranija nagađanja o ovom drastičnom zaokretu.

- Taj novi dres za domaće utakmice bit će pušten u javnu prodaju 4. lipnja (utorak) u svim trgovinama Barcelone te uobičajenim prodajnim mjestima diljem svijeta, navedeno je u priopćenju.

- Dobar pokušaj, FC Barcelona, ali ne možete nadmašiti crveno-bijele kvadratiće - i sigurni smo da će Ivan Rakitić uživati u novom dresu, objavio je Hrvatski nogometni savez sa slikom usporedbe dvaju dresova.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine, od ljeta bi tako trebao igrati u plavo-crvenim "kvadratićima. Na prednjem dijelu Rakitićeva dresa i dalje će bijelim slovima biti ispisano ime japanskog sponzora. 

Barcelona će s tim novim dresovima u srpnju otputovati na pripreme u Japan. Ondje će, posredstvom svog sponzora, igrati na turniru protiv londonskog Chelsea te japanskog Vissel Kobea za kojeg nastupaju Andres Iniesta i David Villa, bivši igrači Barcelone.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250