StoryEditor
poziv na smirivanje tenezija

HNS BiH poziva na nastavak dijaloga koalicije na razini BiH

Piše fena  /  01.07.2023., 20:05h

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) još jednom ističe kako je u potpunosti opredijeljen za poštivanje svih temeljnih ustavnih načela i očuvanje stabilnosti BiH.

Kako je priopćeno, HNS BiH će nastaviti biti predvodnik euroatlantskoga puta BiH i raditi na neophodnim reformama u korist svih konstitutivnih naroda i drugih građana. Žurno ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Europske komisije ne može se odgađati zbog partikularnih interesa pojedinih predstavnika konstitutivnih naroda i političkih stranaka.

HNS BiH pozdravlja napore koje ulaže međunarodna zajednica, u dijalogu s domaćim akterima, na stabiliziranju unutarnjih odnosa u BiH i njenom napretku. HNS BiH smatra da su jedino unutarnji dijalog i domaća rješenja dugoročno održiva i usmjeravaju BiH prema što bržem članstvu u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, HNS BiH poziva na nastavak dijaloga koalicije na razini BiH kako bi se donijele žurne odluke kojima će se osigurati ravnopravnost i legitimna predstavljenost svih konstitutivnih naroda u svim zakonodavnim, izvršnim i sudskim institucijama BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:12