Article_Top_970x250

HNS BiH: Pitanje Izbornog zakona definira dinamiku i za druga otvorena pitanja

rješava ključne odredbe

HNS BiH: Pitanje Izbornog zakona definira dinamiku i za druga otvorena pitanja

ožu 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HNS BiH

Danas je u Mostaru održana 19. redovita sjednica Predsjedništva HNS-a.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnostima na temu Izbornog zakona koji je stavljen u fokus svih razgovora na svim višim razinama, kao i temama migrantske situacije i nabavci cjepiva u procesu normalizacije zdravstvene situacije.

Predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović prezentirao je jučerašnji razgovor i sastanak koji su organizirali međunarodni predstavnici i upoznao članove Predsjedništva HNS-a sa svim političkim aktivnostima koje slijede.

Modeli izbornog zakona koje zagovara Hrvatski narodni sabor rješava ključne odredbe Izbornog zakona sadržane u odlukama Ustavnog suda BiH kao i odluke Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Stav HNS-a ostaje jedinstven, ustavne promjene nisu nužne, a u ovome trenutku nisu ni provodive, zbog kapaciteta u Parlamentu BiH. 

Ponovljen je i raniji jedinstven stav, kako se migrantska kriza mora koordinirano rješavati od strane svih institucija nadležnih za ovo pitanje, kao i nabavka cjepiva. Sigurnost svih stanovnika BiH mora biti u fokusu planiranih aktivnosti kako bi se ova problematika stavila konačno pod kontrolu, stoji u priopćenju HNS-a.

Dnevnik.ba