StoryEditor
kazalište

HNK Mostar: Premijera „Stepskog vuka“ oduševila publiku

Piše D  /  22.03.2024., 14:11h

Sinoć je u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače održana premijera predstave „Stepski vuk“. Publika je nagradila ogromnim pljeskom i ovacijama ansambl te ga vraćala na naklon tri puta. Ovo je druga premijera HNK Mostar u ovoj kazališnoj sezoni i druga predstava izvan matične scene.

Predstava je rađena prema kultnom romanu Hermanna Hessea, a redateljica i autorica dramatizacije je Tamara Kučinović. Scenski pokret potpisuje Goran Guksić, scenografiju i kostime Davor Molnar, oblikovanje svjetla Tamara Kučinović, dok je autor glazbe Marko Lucijan Hraščanec.

image

Stepski vuk

HNK MOSTAR -

Predstava propituje problem identiteta u liku Harryja Hallera i svi likovi iz romana zapravo su on, dio njegove podsvijesti, zaboravljeni i žele provaliti van. Nalaze se u kaleidoskopskoj strukturi u kojoj se pretapaju i miješaju. S obzirom na redateljičino iskustvo u lutkarstvu, ono što „Stepski vuk“ u ovoj inscenaciji predstavlja dinamična je kohezija igre, eksperimenta, fizičkog teatra i vizualnog bogatstva koje ima svoje uporište u suvremenoj teatarskoj estetici.

image

Stepski vuk

HNK MOSTAR -
image

Stepski vuk

HNK MOSTAR -

„Hesse je Hesse. Pisac bez vremena i prostora, bez pripadanja nekom razdoblju, nekoj okolini. Zato je bio i uvijek će ostati aktualan. Jer govori o nečem dubljem, nečem ispod, nečem bitnom. A što je bitnije od teme identiteta kojom se bavi ‘Stepski vuk‘. Bit je predstave upravo u tome, u upoznavanju samog sebe, svih svojih identiteta, svih ljudi koji žive u nama, i u oslobođenju istih“, izjavila je redateljica Kučinović.

image

Stepski vuk

HNK MOSTAR -

U predstavi igraju Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Jelena Kordić Kuret, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Nikolina Marić.

Prve dvije reprizne izvedbe rasprodane su.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:06