StoryEditor
TRAGEDIJA NA ‘PUMPI‘

Hladnokrvno ubio sportaša nožem na benzinskoj, ubrzo su ga usmrtili policajci

Piše desk  /  17.07.2022., 15:18h

- Žrtva je pronađena na tlu s teškim ozljedama nanijetim nožem u predjelu grudnog koša. Hitna pomoć uspjela je ga je održati na životu do bolnice, ali ozljede su bile preozbiljne i žrtva nije preživjela - objavila je policija

Bivši vozač NASCAR-a i jedan od najpopularnijih Amerikanaca u povijesti automobilizma Bobby East (37) ubijen je na benzinskoj postaji u Kaliforniji, potvrdila je kalifornijska policija. 

- Žrtva je pronađena na tlu s teškim ozljedama nanijetim nožem u predjelu grudnog koša. Hitna pomoć uspjela je ga je održati na životu do bolnice, ali ozljede su bile preozbiljne i žrtva nije preživjela - objavila je policija.

Također je policija potvrdila da se incident dogodio u 5:51 sati ujutro po tamošnjem vremenu te da su došli na mjesto zločina što je prije moguće, kao i Hitna pomoć.

Iz američkog ABC newsa ističu kako su se East i počinitelj Trent William Millsap (27) prvo posvađali na benzinskoj postaji, a zatim ga je Millsap izbo nožem nekoliko puta.

Millsap je uspio pobjeći s mjesta događaja, no američka policija ga je već imala u svojem sustavu zbog nekolicine pljački i pokušaja ubojstava, pa su znali na kojim bi se lokacijama mogao kretati. Budući da je ova situacija imala stupanj visokog rizika, policiji su u pomoć došli i specijalci, takozvana SWAT policija. 

Pronađen je u motelu u Anaheimu gdje je odbio biti uhićen i svađao se s policajcima, čak je i krenuo u fizički obračun, a u tom trenutku je više policajaca opalilo vatrenim oružjem prema njemu i usmrtilo ga.

East je bio trostruki nacionalni prvak SAD-a u automobilizmu (2004., 2012. i 2013.), a u prestižnom NASCAR-u je nastupao od 2005. do 2008. godine.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:02