StoryEditor

Hitna sjednica Zastupničkog doma PSBiH zakazana za 20. studenog

Piše D  /  18.11.2019., 04:11h

To je zahtjev za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači zastupnici Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić.

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i lideri Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) Mirko Šarović i Branislav Borenović prije desetak dana su izjavili novinarima da su podnijeli inicijativu za izmjene Poslovnika o radu kojima bi se osiguralo da se na vrijeme izvrši izbor radnih tijela (komisija) Doma, jer bez toga nije u potpunosti konstituirano najviše zakonodavno tijelo u zemlji, prenosi Fena.

Kako je tada rečeno, suštinski izmjene bi osigurale uvođenje još jednog člana u Poslovnik i predviđaju da ukoliko zastupnički klubovi ne dostave imena članova komisija, tu obvezu izvrši Kolegij, a ukoliko oni to ne urade da se komisije oforme privremeno od onih zastupnika čija su imena dostavljena.

Šef zastupnika Srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić prije nekoliko dana priopćio je da je taj klub, u dogovoru s klubom zastupnika SNSD-a, predložio kandidate za komisije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

To su uradili, kako je navedeno, poštujući odluke Narodne skupštine RS-a „da se ne dozvoli usvajanje izmjena poslovnika čime se slabi pozicija RS u zajedničkim organima BiH“.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:38