StoryEditor
u zgradi OHR-a

Hitan sastanak Bećirovića i Schmidta

Piše fena  /  03.08.2023., 12:07h

Prema informacijama neimenovanih izvora, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održat će hitan sastanak s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom u zgradi OHR-a. Navodno bi sastanak trebao početi u 14 sati. Međutim, iz Predsjedništva BiH još nije objavljena potvrda o održavanju ovog sastanka.

Kako saznaje Fena, ključna tema sastanka je udar na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i trenutna sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Interesantno je da ovaj sastanak dolazi nakon uvođenja novih američkih sankcija političarima iz RS-a i dio je sveukupnih aktivnosti člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Podsjetimo, Bećirović je u prethodnim danima i tjednima razgovarao s gotovo svim veleposlanicima zemalja članica NATO-a i EU i ukazao im na destruktivnu i opasnu politiku organa bh. entiteta RS, kojom se podriva Dejtonski mirovni sporazum.

Prije nekoliko dana, povodom uvođenja sankcija SAD-a, Bećirović je poručio da se antidejtonska politika ne smije podcjenjivati i relativizirati, te da su nove sankcije SAD-a važna poruka svima u regiji da razvijene zapadne demokracije podržavaju očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

06. prosinac 2023 14:36