StoryEditor
nužna ulaganja

Hercegovini neophodni zatvoreni bazeni za razvoj plivačkog sporta

Piše fena  /  17.09.2021., 10:19h
Hercegovini je potrebna gradnja zatvorenih bazena različitih dimenzija kako bi se razvio plivački sport, zaključeno je na okruglom stolu kojeg su organizirali Studij kineziologije na FPMOZ i Plivačka sekcija Sveučilišta u Mostaru.

Sudionici okruglog stola - predstavnici škola plivanja u Hercegovini, stručnjaci iz područja kineziologije, razmijenili su znanje i iskustva dugogodišnje organizacije i rada u obuci neplivača.

U razmjeni iskustava iz prakse zaključeno je da se uvjeti provođenja ali i ostali organizacijski sustavi mogu značajno unaprijediti u suradnji s lokalnom zajednicom, županijom, gradom ili općinom.

Uvodničari su istaknuli da je jedan od ključnih problema mogućnost održavanja škole plivanja samo tijekom ljetne sezone što otvara pitanje gradnje zatvorenih bazena različitih dimenzija diljem Hercegovine.

U široj raspravi sudionici okruglog stola dotaknuli su se i ostalih tema vezanih za obuku neplivača - dobrobit znanja plivanja u lokalnoj zajednici, pravilan metodički pristup u prvim satima obuke, odnos roditelj - trener, metodika i uvjeti rada s djecom s posebnim potrebama, obuka neplivača odraslih i drugo.

To su samo neki od problema koje su ukazali sudionici ovog okruglog stola koji je rezultirao prijedlogom formiranja radne skupine za zajednički nastup u različitim projektima od zajedničkog interesa.

Na skupu su sudjelovali prof.dr.sc. Ninoslav Šilić sa Studija kineziologije, Zvonko Herceg iz Škole plivanja u Ljubuškom, Hrvoje Vukoja iz Škole plivanja u Širokom Brijegu, Žarko Kraljević univerzalna sportska škola "Unisport" u Međugorju, Franjo Lovrić škola plivanja Brotnjo i Čapljina, Marko Zrimšek uime univerzalne sportske škole "Sport talent" i Ivan Madunović Škola plivanja "Aquaman" Grude, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:21