Article_Top_970x250

Hercegovina se oprašta od Milana Bandića: Ispred rodne kuće svijeće i crna zastava

U naselju Pogana Vlaka

Hercegovina se oprašta od Milana Bandića: Ispred rodne kuće svijeće i crna zastava

velj 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

U naselju Pogana Vlaka pored Gruda odrastao je Milan Bandić. Ispred njegove rodne kuće susjedi, rodbina i prijatelji u nedjelju dopodne palili su lampione, a na prozoru je ovješena crna zastava.

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb.

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Uz studij je i radio na istovaru šećera i ugljenja te žbukanju pročelja gradskih zgrada. Nakon fakulteta je odslužio vojni rok i zaposlio se u zagrebačkom Ledu.

Novinar 24 sata, Velimir Begić, u nedjelju je posjetio rodnu kuću Milana Bandića. Kako kaže, nedjeljno dopodne ondje je mirno, a susjedi i prijatelji su palili lampione pred kućom, a kako su mu pojedinci rekli, spremaju se na posljednji ispraćaj u Zagreb čim saznaju kada će se održati.

Bandić je rijetko dolazio u rodno mjesto, posebno otkako mu je u kolovozu 2019. godine umrla majka Blagica. Posljednji put je u Hercegovini bio za blagdan Svih svetih prošle godine kada je obišao grob svojih roditelja, rekli su ljudi iz Gruda. Od majčine smrti, kuća je prazna.

Brojni novinari često su odlazili u Hercegovinu, a Bandićeva majka Blagica uvijek bi ih srdačno ugostila.

Bandićevi prijatelji su šokirani viješću o njegovoj smrti.

Dnevnik.ba