StoryEditor

Hercegovački gradonačelnici o Bandiću: Bio je jedan od najvećih u povijesti

Piše D  /  01.03.2021., 09:03h

Od same objave te vijesti neprestano pristižu izrazi sućuti i reakcije iz Hrvatske i BiH te ostalih zemalja.

Izraze sućuti izrazili su i gradonačelnici i načelnici hercegovačkih gradova odnosno općina.

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, u ime općine Grude i osobno izražavam najdublju ljudsku i kršćansku sućut. Za grad Zagreb je živio, neizmjerno ga je volio i neumorno za njegovu dobrobit i napredak radio. Rodni kraj, Grude i Hercegovina su mu bili velika ljubav, inspiracija i izvor životne snage. Neka mu dragi Bog, koji ga je pozvao, bude vječna nagrada. Počivao u miru Božjem, stoji u izrazu sućuti načelnika Bandićevih rodnih Gruda Ljube Grizelja.

Slične riječi uputio je i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević.

Povodom iznenadne smrti Milan Bandića upućujemo najdublje izraze sućuti obitelji Bandić i prijateljima. Vijest o smrti Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, sve nas je zatekla i iznenadila. Bio je gradonačelnik koji je radio i živio za Zagreb. Također, svoj rodni kraj nikada nije zaboravio. Ostat će upisan u povijest Zagreba, Hrvatske i rodne Hercegovine. Obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut. Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru, objavljeno je na službenoj stranici Grada Širokoga Brijega.

Brzojav sućuti uputio je i novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Sve nas je zatekla, iznenadila i iskreno ožalostila vijest o smrti Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i velikog prijatelja Grada Mostara. Milan Bandić bio je čest gost u Mostaru i uvijek spreman na svaki način pomoći našem gradu i svim njegovim narodima i građanima. Zbog svega što je učinio vjerujem kako će ostati upamćen kao jedan od najvećih gradonačelnika u zagrebačkoj povijesti. Jer tijekom svih godina koliko je bio na čelu hrvatske metropole živio je i radio za svoj grad. Grad Zagreb zasigurno će ga uvijek pamtiti i čuvati uspomenu na njega, a Grad Mostar kao iskrenog i dragog prijatelja, objavljeno je na službenoj stranici Grada Mostara.

I posuški načelnik Ante Begić uputio je brzojav sućuti.

Vijest o smrti Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba iskreno nas je potresla i rastužila. U ime svih žitelja općine Posušje i u svoje osobno ime, obitelji Bandić upućujem izraze najdublje sućuti. Vjerujemo kako će zbog predanog rada za Grad Zagreb i njegove stanovnike, ali i zbog nesebične spremnosti pomoći rodnoj grudi, koju je uvijek nosio u srcu, biti upamćen kao jedan od najboljih gradonačelnika i ljudi poniklih iz Hercegovine, stoji u brzovaju sućuti načelnika Općine Posušje.

Svečana komemoracija održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12:00 sati, na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:21