Article_Top_970x250

Hercegovačka policija zaustavila obiteljsko nasilje

Hercegovačka policija zaustavila obiteljsko nasilje

sij 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Iako se o sprječavanju nasilja u obitelji sve više govori i djeluje na edukaciji svih generacija ovaj problem je ipak uzeo maha više nego što je javnost s tim upoznata.

Zbog nasilja u obitelji u Hercegovini nerijetko intervenira policija, a kako Pogled.ba doznaje prijave uglavnom dolaze od susjeda koji žele zaštiti žrtve,ali zbog svoje sigurnosti uglavnom ostaju anonimni.

Obiteljskom nasilju u Hercegovini kako Pogled.ba doznaje noćas je svjedočila i policija HNŽ-a.

"Po dojavi je zbog obiteljskog nasilja intervenirala policija",  potvrđeno je iz Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

O točnom broju žena u HNŽ izloženih nasilju je nemoguće govoriti s obzirom na to da veliki broj takvih žena i ne prijavljuju nasilje zbog straha od samog nasilnika (prijetnje da će je ubiti i slično), zatim osude okoline, društva i slično.

U borbu protiv nasilja uključila veliku ulogu ima policija HNŽ-a, te se i ovim putem pozivaju svi savjesni  građani i građanke koji znaju za slične primjere da svojim prijavama organima vlasti pomognu žrtvama, koje vape za pomoći, a uglavnom ju ne mogu sami potražiti.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250