StoryEditor

Hercegbosanska županija od 1. travnja u financijskoj blokadi?

Piše D  /  15.03.2019., 05:03h

Kako se doznaje iz koalicije HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 na županijskoj razini, o proračunu se još nije razgovaralo, a očekivanja su kako bi se to moglo dogoditi nakon završetka konstituirajuće sjednice i izbora rukovodstva tog tijela koje je zakazano za 20. ožujka, prenosi Fena.

Ista ili još gora situacija je u Zavodu za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije čijem je Upravnom vijeću istekao mandat prije skoro tri mjeseca i od tada do danas Vlada HBŽ-a nije uradila ništa po tom pitanju.

Kad je donesena Odluka o privremenom financiranju Hercegbosanske županije donesena je i Odluku o davanju suglasnosti na odluku o privremenom financiranju Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za razdoblje siječanj-ožujak 2019. godine u iznosu od 7 milijuna maraka.

Iz spomenutog zavoda kažu kako bi Vlada HBŽ-a trebala imenovati novo Upravno vijeće koje bi onda trebalo usvojiti financijski plan, koji zatim ide na suglasnost Vladi, ali i Skupštini, što bi, prema trenutnim predviđanjima, moglo potrajati.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:05