StoryEditor
premijer županije

Herceg: Uskoro imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja policije te zapošljavanje 250 novih djelatnika MUP-a HNŽ

Piše fena  /  10.10.2022., 20:28h

Očekuje se konačno okončanje procedure imenovanja ravnatelja policije i zamjenika ravnatelja policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Potvrdio je to za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, kazavši kako od Neovisnoga skupštinskog povjerenstva i MUP-a očekuje žurno dostavljanje imena dva najbolja kandidata za ta dva radna mjesta odnosno imena dvojice ljudi koji su, kao najuspješniji, zadovoljili sve tražene uvjete javnoga natječaja.

-Čim zaprimimo tražena dva imena odmah ćemo izvršiti i njihova službena imenovanja, čime ćemo zapravo konačno omogućiti i otkočenje procesa popunjavanja čak 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u županijskom MUP-u. K tomu, time će biti otkočen i proces rješavanja niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično, kazao nam je predsjednik Herceg.

Vlada je, naime, utvrdila izmjene i dopune Zakona o unutarnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima koje su prošle i potrebnu skupštinsku proceduru. Njima su osigurani preduvjeti da se konačno otkoče procesi i uklone dugogodišnje poteškoće djelovanja Ministarstva unutarnjih poslova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Tim izmjenama i dopunama Zakona osigurana je mogućnost ”činovanja” policijskih službenika, zatim unapređivanje policijskih službenika, kao i prijam novih djelatnika, što je ključan preduvjet i jamstvo snaženja sigurnosti za sve građane u HNŽ-u.

-Cijeli proces zapošljavanja ravnatelja i zamjenika ravnatelja, kao i nedostajućih policijskih djelatnika za obavljanje svih ustavom i zakonima dodijeljenih zadaća i mjerodavnosti, bit će obavljen po predviđenoj zakonskoj regulativi. Problem imenovanja policijskoga ravnatelja smo, kao Vlada u ovomu sazivu, zatekli u trenutku preuzimanja dužnosti i otpočetka nam je bio jedan od prioritetnih pitanja. S obzirom na sve složene okolnosti koje su pratile i ograničavale ovaj proces, osjećam iskreni ponos što smo ga uspjeli dovesti do kraja i što ćemo, u danima pred nama, značajno unaprijediti i sigurnosno stanje u HNŽ-u i funkcioniranje samoga MUP-a i vidnu nazočnost policijskih snaga na terenu’, poručio je Herceg.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 17:33