StoryEditor
mostar

Herceg ugostio hrvatskog teniskog reprezentativca Ivana Dodiga

Piše fena  /  12.10.2023., 15:56h

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak u svom uredu jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportaša uopće, 38-godišnjeg tenisačla Ivana Dodiga, člana hrvatske Davis kup reprezentacije.

Hercega i Dodiga veže dugogodišnje prijateljstvo, a hrvatski tenisač je prvog čovjeka županijske vlade posjetio kako bi mu i službeno iskazao zahvalu za njegovu ukupnu potporu razvitku i promociji individualnih i klupskih sportova ne samo u HNŽ-u nego i u BiH u cjelini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Herceg se nebrojeno puta dosad osvjedočio kao prijatelj i podupiratelj sporta i nas sportaša, smatrajući nas ponajboljim promotorima naše zemlje. Imao sam potrebu na tomu mu reći iskreno hvala", poručio je nositelj brojnih medalja i pehara s nekih od najprestižnijih svjetskih teniskih natjecanja.

Ovom je prigodom svoga domaćina upoznao i s projektom izgradnje suvremenog „Dodig teniskoga centra“ u Međugorju koji je u pripremnoj etapi, a čiji je cilj razvoj i puna afirmacija ovoga sporta kako među stasalim ljubiteljima tenisa tako i među mladim ljudima koji će imati gdje razvijati svoj dar.

Pozdravivši ukupnu predanost i napore koje u razvitak svoje blistave karijere Dodig ulaže već puna tri desetljeća, Herceg je naglasio kako, i kao hrvatski reprezentativac, ovaj tenisač nikad nije zaboravio svoje podrijetlo, svoje Međugorje, Brotnjo, Mostar i Hercegovinu.

"Njegovo odricanje, upornost i rezultati koji ostaju trajati jesu i trebaju biti uzor i svjetionik svima nama, a posebno mladim naraštajima koji se tek izgrađuju i u sportu i u životu uopće. Raduje me svaki susret s Ivanom, bilo da je službeni ili onaj kada se u opuštenoj atmosferi ponekad pogledamo preko mreže", kazao je Herceg.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 11:18