StoryEditor
potpora večerima pozije

Herceg se sastao s predstavnicima mostarske Prosvjete, najavio je da će im Vlada HNŽ-a nastaviti financijski pomagati

Piše desk  /  07.09.2022., 11:32h

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je danas predstavnike SPKD Prosvjeta Mostar, predsjednicu Društva Sanju Bjelica Šagovnović i članove Upravnoga odbora Goricu Rašović, Vanju Bjelica Čabrilo i Danila Golu

. Teme razgovora bile su aktualne Šantićeve večeri poezije, a čelnici mostarske Prosvjete iskoristili su prigodu upoznati domaćina s djelovanjem i budućim planovima Društva, s naglaskom na održavanje kontinuiteta tradicionalnoga festivala Šantiću u čast, ali i plana izdavanja raskošno opremljenih sabranih djela toga velikog mostarskog pjesnika.

„Prosvjeta je jedno je od onih nacionalnih kulturnih društava koje je Vlada HNŽ-a prepoznala kao istinskoga promotora kulture i očuvanja kulturne baštine. To je i razlog što pružamo kontinuiranu potporu njihovu radu, posebno kada je u pitanju organizacija nadaleko poznatog festivala Šantićevih večeri poezije. Također, raduje me nakana izdavanja njegovih sabranih djela što ćemo također, u skladu s našim mogućnostima, financijski podržati, pružajući i na taj način potporu srpskoj nacionalnoj zajednici u Mostaru, ali i našoj zajedničkoj kulturi uopće, poštujući činjenicu da je Šantić velikan koji je obilježio ovaj grad i ovaj prostor te izrastao u jedan od istinskih simbola Mostara“, kazao je Herceg.

Članovi UO-a mostarske Prosvjete darovali su Hercega prigodnom monografijom u kojoj je napravljen presjek povijesti Festivala, zahvalivši mu na ukupnoj potpori koju Vlada HNŽ-a pruža njihovu radu.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 03:03