StoryEditor

Herceg: Novi Izbornom zakon treba biti u duhu Daytonskog sporazuma

Piše D  /  06.05.2021., 04:05h

Bilo je riječi o Izbornom zakonu i, kako je Herceg kazao, kontinuiranim nastojanjima određenih političkih snaga da zaustave njegove nužno potrebne izmjene koje će biti u skladu s donesenim presudama i u duhu Daytonskog sporazuma, prenosi Fena.

U tom kontekstu, Herceg je zahvalio na naporima koje Republika Hrvatska, kao jedna od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma, čini na iznalaženju rješenja koja će osigurati ista prava i obveze za sva tri konstitutivna naroda i sve građane BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pozdravio je, također, potporu Republike Hrvatske Sveučilištu u Mostaru, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, te brojnim kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim projektima od značaja za Hrvate u BiH.

Jedna od tema razgovora bila je i suradnja na projektima obnove područja stradalih u nedavnim potresima u Hrvatskoj. Iznova je istaknuta spremnost da se, uz već izdvojenu financijsku pomoć, nastavi potpora tom području osobito vezano za projekt obnove Osnovne škole "Dragutina Tadijanovića" u Petrinji.

Konzul Babić istaknuo je kako je Republika Hrvatska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i zalaže se da se razgovorima predstavnika tri konstitutivna naroda rješavaju sva otvorena pitanja. Također, naglasio je neupitnu spremnost Republike Hrvatske da i dalje podupire rad brojnih institucija i provedbu projekata Hrvata u BiH.

Na kraju susreta hrvatski konzul zahvalio je Vladi HNŽ-a na potpori pruženoj potresom stradalim područjima Hrvatske, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:43