Article_Top_970x250

Herceg i predstavnici USAID-a za razvoj održivog turizma u BiH

sastanak

Herceg i predstavnici USAID-a za razvoj održivog turizma u BiH

ožu 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg na sastanku u četvrtak s predstavnicima USAID-a razgovarao je o realizaciji projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini. 

Premijer je istaknuo kako je pandemija covida-19 zaustavila brojne aktivnosti vezane za turizam u županiji te da potencijali koje "objektivno imamo, a posebno u ljudima, zasigurno traže još veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim razinama".

Podsjetio je da je Vlada, kroz tzv. koronazakon i druge poticaje, podržala turističku djelatnost, odnosno turizam koji je strateška grana gospodarstva u HNŽ-u te naglasio značaj osnivanja općinskih turističkih zajednica s osnovnom ulogom promocije HNŽ-a.

Inače, 'Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini' traje pet godina, a za cilj ima poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranju društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu zemlje. Projekt će podržati sektor turizma BiH s ciljem oporavka od negativnih utjecaja pandemije covida-19 kao i daljeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta ka održivoj ekonomiji turizma. 

Aktivnosti projekta bit će usmjerene proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istovremeno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara. Kroz ovu aktivnost, USAID ima za cilj unaprijediti socioekonomski razvoj, osnažiti mlade i žene i potaknuti prosperitet u ruralnim i gradskim područjima, naveli su u Vladi HNŽ-a.

Dnevnik.ba