Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i gradonačelnik Grada Mostara Mario KordićFENA -
StoryEditor
predsjednik vlade i gradonačelnik

Herceg i Kordić organizirali svečani božićno-novogodišnji prijam

Piše fena  /  19.12.2022., 16:10h

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić u ponedjeljak su u Hotelu Mostar priredili svečani božićno-novogodišnji prijam.

U pozdravnom govoru Herceg je istaknuo kako ga ovakvi susreti raduju osobito jer je iza nas teško razdoblje pandemije koje je spriječilo ovakve susrete, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

"Ovaj me susret raduje iz još jednog razloga. Usudim se kazati kako je iza nas ono najteže vrijeme kada je u pitanju nesretna pandemija koja nas je spriječila na ovakav se način susresti kroz protekle dvije godine (...). Za nas vjernike Božić je najradosniji katolički blagdan, blagdan vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva, blagdan milosti i nade, bliskosti i razumijevanja. To potvrđuje i naše današnje prijateljevanje", rekao je Herceg dodavši kako je godina na izmaku bila izazovna, ali i uspješna.

Zahvalio je ministrima i suradnicima na uloženom trudu.

"Zahvaljujući našemu zajedničkom i timskom radu, zahvaljujući razumijevanju, spremnosti na kompromise i neupitnom međusobnom poštivanju. Naravno, kao i svaki tim, imali smo dobrih i manje dobrih dana, ali smo u konačnici uvijek izvukli ono najbolje što se u danim okolnostima moglo, ono najbolje za zajednicu koju predstavljamo i za koju radimo", kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Poželio je sreću novoimenovanim zastupnicima u HNŽ-u, a istako je i dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave.

"Nesporna je činjenica, a to govore svi relevantni pokazatelji, kako je naša županija jedna od uspješnih u FBiH. O tomu svjedoče ključni strateški dokumenti, projekti koje realiziramo te potpore u svim područjima. To smo uspjeli postići i unatoč svim iskušenjima i izazovima s kojima smo bili suočeni. A nije ih bilo malo i nisu bili lagani. Kolegama koji dolaze ostavljamo daleko uređeniju, stabilniju i sigurniju županiju nego što smo ju mi preuzeli kada smo, prije osam godina, preuzeli odgovornost", zaključio je Herceg.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju i zahvalio svima onima koji su sudjelovali u kreiranju istih.

Herceg i Kordić poželjeli su čestit i blagoslovljen Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, te svima sretnu i uspješnu Novu godinu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 17:17