StoryEditor

Herceg: Do kraja godine usvojiti sve najbitnije županijske financijske dokumente

Piše D  /  02.12.2020., 02:12h

Na sjednici Vlade HNŽ-a održanoj u srijedu u Mostaru razmatrano je više značajnih županijskih financijskih dokumenata, a Herceg je istaknuo kako se poduzimaju sve mjere da bi se osiguralo redovito financiranje svih obveza.

- Suočeni s krizom koju je uzrokovala pandemija koronavirusa te padom javnih prihoda poduzimamo sve potrebne korake kako bi se osiguralo redovito financiranje svih obveza. Kada govorim o najbitnijim financijskim dokumentima mislim na Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2021.-2023. godina, proračun i zakon o izvršenju proračuna za sljedeću godinu, drugi rebalans proračuna za ovu godinu, te financijske planove izvanproračunskih fondova koji do 12. prosinca trebaju dostaviti svoje prijedloge Vladi - kazao je Herceg.

Dodao je kako bi Vlada HNŽ-a usvajanjem navedenih dokumenata završila ovu tešku godinu obilježenu pandemijom.

- Usvajanjem tih dokumenata također bismo osigurali sredstva za financiranje redovitih potreba, za zajedničke institucije u zdravstvu, kulturi, sportu, medijima, sigurnosti i obrazovanju, te za pomoć realnom sektoru - našem gospodarstvu. Uzimajući u obzir složenost našeg sustava, donošenje tih dokumenata je zahtjevan proces koji dodatno usložnjava zdravstvena i gospodarska situacija koja se reflektira na sva područja društva, a osobito na gospodarski i javni sektor – istaknuo je Herceg.

Predsjednik županijske vlade naglasio je da Vlada, unatoč ozbiljnim teškoćama i činjenici kako je nacrt proračuna za 2021. godinu manji za oko 17 milijuna maraka u odnosu na tekuću godinu, čini sve što je u njenoj moći kako bi poduprla sve segmente života u HNŽ-u, piše FENA.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:11