Article_Top_970x250

Herceg: Do kraja godine usvojiti sve najbitnije županijske financijske dokumente

vlada hnž-a

Herceg: Do kraja godine usvojiti sve najbitnije županijske financijske dokumente

pro 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) čini napore kako bi, unatoč teškoj gospodarskoj i financijskoj situaciji, do kraja tekuće godine usvojila najbitnije županijske financijske dokumente, kao što je to činila zadnjih pet godina, odnosno svake godine svoga mandata, izjavio je za Fenu predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Na sjednici Vlade HNŽ-a održanoj u srijedu u Mostaru razmatrano je više značajnih županijskih financijskih dokumenata, a Herceg je istaknuo kako se poduzimaju sve mjere da bi se osiguralo redovito financiranje svih obveza.

- Suočeni s krizom koju je uzrokovala pandemija koronavirusa te padom javnih prihoda poduzimamo sve potrebne korake kako bi se osiguralo redovito financiranje svih obveza. Kada govorim o najbitnijim financijskim dokumentima mislim na Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2021.-2023. godina, proračun i zakon o izvršenju proračuna za sljedeću godinu, drugi rebalans proračuna za ovu godinu, te financijske planove izvanproračunskih fondova koji do 12. prosinca trebaju dostaviti svoje prijedloge Vladi - kazao je Herceg.

Dodao je kako bi Vlada HNŽ-a usvajanjem navedenih dokumenata završila ovu tešku godinu obilježenu pandemijom.

- Usvajanjem tih dokumenata također bismo osigurali sredstva za financiranje redovitih potreba, za zajedničke institucije u zdravstvu, kulturi, sportu, medijima, sigurnosti i obrazovanju, te za pomoć realnom sektoru - našem gospodarstvu. Uzimajući u obzir složenost našeg sustava, donošenje tih dokumenata je zahtjevan proces koji dodatno usložnjava zdravstvena i gospodarska situacija koja se reflektira na sva područja društva, a osobito na gospodarski i javni sektor – istaknuo je Herceg.

Predsjednik županijske vlade naglasio je da Vlada, unatoč ozbiljnim teškoćama i činjenici kako je nacrt proračuna za 2021. godinu manji za oko 17 milijuna maraka u odnosu na tekuću godinu, čini sve što je u njenoj moći kako bi poduprla sve segmente života u HNŽ-u, piše FENA.

Dnevnik.ba