Article_Top_970x250

Helez: Inzko će smijeniti Dodika

Tvrdi da raspolaže informacijama

Helez: Inzko će smijeniti Dodika

svibnja 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući poziv Milorada Dodika, predsjedatelja Predsjedništva BiH, pripadnicima Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH da „na sljedećem obilježavanju više od polovice stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan“, ocijenio je da su Dodikovi istupi panični.

- Mislim da je Dodik sada malo i u panici nakon izvještaja Valentina Inzka i službenih stavova Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Poljske i još nekih zemalja koji su kazali i pozvali Inzka da koristi bonske ovlasti. Mislim da se ide u tom smjeru i informacije koje ja imam govore da bi to moglo završiti na taj način. On sad hoće da ispuca još ono malo što mu je ostalo, što bi naš narod rekao „da se izlaje“ i da će tako i završiti ta priča, da će on biti smijenjen. Jer, nije to jedina laž koju je on izrekao, on opstaje na tim lažima, vara svoj narod. On najveći zločin čini prema svom narodu. U RS su najniže mirovine oko 170 maraka, a on stalno obmanjuje. Sad će se odcijepiti, sad će napraviti vojsku, a svi znaju da od toga nema ništa. Svi znaju da su to sulude ideje, koje se ne mogu ostvariti, ni po zakonu, ni po Ustavu, ni po Daytonu. Nikako. On to zna. Mislim da je zato u panici i samo čeka kada će reagirati visoki predstavnik – zaključio je Helez, prenosi Dnevni avaz.

Podsjećamo, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Banjoj Luci, povodom dana Trećeg pješadijskog puka i Vojske RS, zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

Dodao je i da, što se njega tiče, za pripadnike Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše Vojske RS, "vrhovno zapovjedništvo u Banjoj Luci".

Dnevnik.ba