StoryEditor

HDZ u Gospiću izgubio pet vijećnika

Piše D  /  02.07.2020., 09:07h

U priopćenju za javnost poručili su da predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević (HDZ) od danas više nema njihovu "bezuvjetnu podršku".

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća novi klub podupro je neke odluke, a kod odluka o višemilijunskom zaduživanju Grada bio je suzdržan. No, Gradsko vijeće, koje ima 17 članova, može donositi odluke i bez njih jer, osim preostala četiri HDZ-ova vijećnika, tu je još šest vijećnika iz Kluba HSP-a te dvoje nezavisnih vijećnika.  

Gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) dosad je bio u kohabitaciji s vladajućom koalicijom uz HDZ, a njegovih je šest vijećnika bilo u oporbi. Kaže da su vijećnici koji su osnovali novi klub zapravo „prikriveni vijećnici Darka Milinovića“,te očekuje da će četvero preostalih vijećnika HDZ-a i njegovih šest iz HSP-a te dvoje nezavisnih „moći nastaviti donositi odluke, sve u interesu razvoja Gospića“.

„Mislim da će mi sada biti puno lakše raditi“, rekao je gradonačelnik Starčević.

Ivan Bronzović (HDZ) iz novog kluba rekao je za Hinu da su se o novoj situaciji „čuli sa županom Darkom Milinovićem, ali on je želio ostati podalje od toga“. Odluku su donijeli sami jer su se „osjećali poniženo sve ovo vrijeme, kada ih se nije ništa pitalo o bitnim točkama dnevnog reda i, štoviše, Ivica Radošević i Petar Radošević odbijali su sazivati sjednice Kluba kako bi se mogao zauzeti zajednički stav“.

Bronzović je rekao da još nije izašao iz HDZ-a te da će vidjeti "što će donijeti vrijeme".

Osim njega, u novom su klubu i Jadranka Pejnović (HDZ) i vijećnica Vlatka Devčić Stilinović, koja je u travnju prošle godine izašla iz HDZ-a i nastavila djelovati u Klubu te stranke kao nezavisna vijećnica, te vijećnik Marijan Brkljačić iz HSP AS i Zdravko Župan iz HSS-a.

U priopćenju ističu da su nebrojeno puta tražili da se Klub sastaje dva-tri dana prije svake sjednice Gradskog vijeća te da se analiziraju sve točke dnevnog reda kako bi se o njima moglo argumentirano raspravljati i glasovati.

Neposredni povod odluci, piše u obrazloženju, jest da se i danas ponovila ista situacija iako su na dnevnom redu bile točke o zaduživanju Grada i imenovanja.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:25