StoryEditor

HDZ-ovac odgovorio Ostojiću: "Puno bolje bi zvučalo da je rekao: Bravo, Plenkoviću"

Piše D  /  08.04.2020., 04:04h

"Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ! To se od vas i očekuje.

Niste bez razloga tamo stavili ‘poraženog‘ gradonačelnika Omiša koji za Novu izjavi - deset dana imaju simptome. To se prevede u ‘par‘ dana!

Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika. Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu!

Kako je Božinović rekao - nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi!" napisao je Ostojić.

Odgovorio mu je HDZ-ov zastupnik Ivan Ćelić.

"Moram se osvrnuti na tekstove saborskog zastupnika gospodina Ranka Ostojića, prije svega iz pozicije sasvim običnog građanina, a ne političara. Također, suosjećam i izražavam solidarnost gospodinu Ranku Ostojiću u svezi brige i zabrinutosti oko stanja njegove majke, želeći svim korisnicama i korisnicima splitskog Doma za starije i nemoćne osobe brzi oporavak.

Nikako nije vrijeme za politička prepucavanja, inkriminiranje svega nepoželjnog „onim drugima - pri čemu su drugi krivi za sve“, pri čemu se to radi paušalno, naprosto zato „jer su oni HDZ i drugo se od njih nije moglo ni očekivati“. To, osim što implicira veliku neodgovornost, znači i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih bodova koji, vjerujem, nemaju težinu niti su dugog dometa. Nadam se da će to hrvatski narod prepoznati", počeo je Ćelić.

Onda je nastavio. Kaže da se, ako je bilo pogreške, ne može kriviti cijeli sustav.

"U situaciji smo kada je neizvjesnost velika, kada živimo životima na koje nismo navikli, kada nismo sigurni što nosi sutrašnjica. Drugim riječima, potreba za prilagodbom je izuzetno velika, a nesigurnost konstanta. U takvim situacijama, promovirajući neprovjerene i paušalne izjave kojima je jedini cilj podgrijavati nepovjerenje prema onima koji su aktualno u situaciji da ovu krizu vode (posve bez obzira koja je to politička opcija), implicira nedobrohotnost i političku kratkovidnost.

Složit ćete se kako je generalizacija odiozna svakome. Moguću pogrešku, ako se dokaže, ne možete translatirati na cijeli sustav. Štoviše, organizacija upravljanja ovom krizom pokazala se, barem do sada, izuzetno uspješnom. Da ne bi bilo pristranosti, prepoznata je i iz inozemnih krugova", piše.

"Puno bi bolje zvučalo da je zbog svega napravljenog rekao: Bravo, Plenkoviću"

"Nikako se ne bih spuštao na razinu konkretnih upita gospodinu Ostojiću zašto je majku držao u takvom domu, nego bih ga upitao zašto jednakom brzinom, a imao je vremena, nije javno pohvalio ovaj sustav i tako pridonio, i kao pripadnik druge političke opcije, smanjenju osjećaja nesigurnosti u narodu. To bi bilo odraz ne samo osobne dobrohotnosti već i političke zrelosti. Puno bi bolje zvučalo da je zbog svega napravljenog rekao: Bravo, Plenkoviću!

Ovako sve ostaje u domeni pukog kritizerstva u funkciji prikupljanja jeftinih političkih bodova. To se u ovakvim, izvanrednim situacijama, naprosto ne radi", napisao je Ćelić.

Njegovu objavu podijelio je i HDZ.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:12