Article_Top_970x250

HDZ BiH: Vratiti se političkom dijalogu, formirati vlast kako bi se ubrzao euroatlantski put BiH

Uspostava vlasti

HDZ BiH: Vratiti se političkom dijalogu, formirati vlast kako bi se ubrzao euroatlantski put BiH

ruj 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Potpisom Principa za formiranje Vijeća ministara BiH, dogovorom predsjednika SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, izbornih pobjednika Općih izbora 2018., prije točno 30 dana, nažalost, nije rezultirao novom vlasti i realizacijom dogovora. Ostala je samo želja za napretkom i inzistiranje hrvatske strane na kompromisu.

Ovakvo stanje nikomu ne odgovara, BiH se gura u još dublju političku krizu, udaljava od euroatlantskih integracija, te provedbe ključnih reformi. Nakon isteka dogovorenog roka od 30 dana, ponavljamo, rješenje isključivo može biti dogovor i kompromis, na što dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH skoro godinu dana pozivaju, navedeno je u današnjem priopćenju HDZ-a BiH. 

Odgovornim pristupom, dodaje se, moramo omogućiti da izborni pobjednici uspostave vlast, što je u interesu svih konstitutivnih naroda i građana BiH.
 
"Predstavnici hrvatskog naroda nemaju nikakvih dvojbi oko članstva BiH u EU i NATO-u, te provedbe ključnih reformi kako bi se osigurala stabilnost, napredak i bolji životni standard.  Naši partneri na bošnjačkoj i srpskoj stani imaju pravo na  različite poglede vezane za budućnost naše zajedničke domovine BiH. Moramo se maksimalno uvažavati, te kroz zajedništvo i istinsku zaštitu konstutitivnih naroda graditi modernu i europsku BiH", priopćeno je.

Upravo potpisani Principi za uspostavu vlasti, zaključuje se, pravi su primjer kompromisa i realnog promišljanja što je doista BiH, te se, ponavljaju, moraju žurno realizirati. To je pravi put i jedino rješenje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250