StoryEditor

HDZ BiH vjeruje u poštivanje koalicijskog sporazuma u Brčko distriktu

Piše D  /  30.01.2018., 04:01h

Predstavnici HDZ-a BiH u Skupštini Brčko distrikta, unatoč što nemaju natpolovičnu većinu zastupnika iz reda hrvatskog naroda, vjeruju da će i dalje biti dio skupštinske većine, te da će i u takvim okolnostima biti usvojen proračun Brčko distrikta za tekuću godinu.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović kazao je da HDZ BiH ima potpisan Sporazum o koaliranju unutar trenutačne parlamentarne većine i da je bez obzira na najaktualnija događanja međustranačka suradnja i dalje veoma dobra.

- Upravo stoga vjerujem da skupštinska većina neće pretrpjeti nikakve promjene, što se odnosi i na situaciju oko usvajanja proračuna. Čvrsto sam uvjeren da u politici nekada dva zna biti više od tri, te da je, sve u skladu sa zakonom, a sudeći i prema ranijim iskustvima, moguće po ovoj formuli nastaviti funkcionirati brčanski parlament - istaknuo je Filipović, prenosi Fena.

Dodao je da razgovori o svemu unutar vladajuće skupštinske većine još uvijek traju te kako će se uskoro znati konačni rezultati tih razgovora.

Zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Brčko distrikta Tomislav Stjepanović istupio je u ponedjeljak iz te stranke i pristupio HDZ-u 1990. Najavio je svoje dalje skupštinsko djelovanje unutar zastupničkog kluba s dvojicom zastupnika iz stranke HSS ‘Stjepan Radić‘.

Njegov istup iz HDZ-a BiH mogao bi izazvati prekompoziciju vlasti, jer je za funkcioniranje vladajuće većine u brčanskoj skupštini potrebna natpolovična većina zastupnika iz svakog konstitutivnih naroda. U slučaju Hrvata to su najmanje tri zastupnika.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:20