Article_Top_970x250

HDZ BiH slavi 29. obljetnicu utemeljenja

obljetnica

HDZ BiH slavi 29. obljetnicu utemeljenja

kol 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) osnovana je na današnji dan prije 29. godina u Sarajevu, a tim povodom čestitala je svim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i glasačima obljetnicu utemeljenja.

"Prije 29. godina naši utemeljitelji osnovali su stranku koja je bila ključ i predvodnik očuvanja svoga identiteta, kulture i jezika. Zato im posebno hvala, jer su utkali put svemu onome što je HDZ BiH danas.

Posebna čestitka i zahvala za doprinos i našoj Mladeži, Zajednici žena, Klubu utemeljitelja, Odboru za branitelje i Političkoj akademiji HDZ BiH na njihovom doprinosu u djelovanju HDZ-a BiH", naveli su iz te stranke.

Kako su dodali, HDZ BiH u programu i statutu ima jasno definirane vrijednosti, od demokracije, slobode i poštovanja ljudskih prava do domoljublja, zaštite nacionalnih interesa i rada za kvalitetniji život hrvatskih ljudi.

"HDZ BiH još više će se zalagati za ustavno domoljublje, koje može biti osnova za rješavanje problema u BiH, jer naša domovina BiH mora preživjeti kao zemlja tri konstitutivna naroda s legitimitetom. Naši zahtjevi su legitimni, konstruktivni i vode BiH k europskim vrijednostima i međunarodnim organizacijama, prije svega, prema Europskoj uniji i NATO-u", poručuju iz HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi: