StoryEditor

HDZ BiH: Pratiti učinke dogovorenog, uraditi maksimum pozitivnih koraka...

Piše D  /  07.05.2020., 10:05h

Koordinacija je uključila aktivnosti dužnosnika HDZ-a BiH u Vladi Federacije, Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH kroz proteklo i buduće razdoblje. Komentiane su aktivnosti koje se rade na federalnoj razini kao i odgovor koji je ponuđen za posljedice pandemije koronavirusa. 

Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je usvojio Parlament Federacije BiH na sjednici Zastupničkog doma i na sjednici Doma naroda, sa transferima i dogovorenom raspodjelom u narednim danima će biti operativan.

Naglašeno je, kako se moraju pratiti učinci dogovorenog te uraditi maksimum pozitivnih koraka, sukladno tomu ići s novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljednica pandemije.

Uz racionalna promišljanja, ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu i socio-ekonomskom oporavku. Naglašena je društvena i ekonomska dimenzija, kao i zdravstvena, gdje treba vrlo oprezno donositi odluke. 

Iskazano je zadovoljstvo što se upjelo sačuvati rad zakonodavne vlasti, te je pozdravljena odluka Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da ubuduće neće podržati, ni sudjelovati u raspravama i odlučivanju o zakonima koji su u žurnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za Federaciju BiH.

Kako je naglašeno, dovodi se u nepovoljan položaj i onemogućuje se vršenje funkcije izaslanika. Skraćenim i žurnim procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane stav je Kluba Hrvata u Domu naroda, stoji u priopćenju za javnost.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:04