Article_Top_970x250

HDZ BiH: Nastavit ćemo se zalagati za približavanje BiH Europskoj uniji

priopćenje

HDZ BiH: Nastavit ćemo se zalagati za približavanje BiH Europskoj uniji

pro 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Kao izabrani politički predstavnik hrvatskog naroda, Hrvatska demokratska zajednica BiH potvrđuje svoju apsolutnu posvećenost europskom putu i pozdravlja zalaganja Europskog vijeća koje prepoznaje europsku budućnost naše domovine, objavljeno je u današnjem priopćenju.

Zaključci Europskog vijeća 10. prosinca 2019. godine su, pozdravljajući povijesni čin predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU, ukazali na nužne korake ka postizanju napretka temeljenog na zajedničkom radu, prepoznajući europsko opredjeljenje BiH žitelja. 

Sukladno sa zaključcima koji pozdravljaju imenovanje mandatara za novi sastav Vijeća Ministara BiH, HDZ BiH poziva na žurno formiranje Vijeća Ministara kako bi se nastavljanjem europskog puta što ranije dobio status države kandidata.

Dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH neumorno će nastaviti sa zalaganjima kako bi Bosnu i Hercegovinu približili Europskoj uniji, potičući ispunjavanje europskih ciljeva koji su sadržani u težnji za stabilnom, modernom, razvijenom i multietničkom europskom domovinom, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba